logo
室內設計

PRESS

由心而生、制作您的每一種可能

新聞中心
『樹禾院』案 榮獲美國MUSE DESIGN AWARDS-ROSE GOLD WINNER獎項
『樹禾院』案 榮獲美國MUSE DESIGN AWARDS-ROSE GOLD WINNER獎項

The Sum of Romance and Resolute This collective housing features a mansion design made up of interconnected spaces. By using vast number of plants and screens, the house embodies unique housing exterior and volume changes. The narrow townhouse comprises four areas, with the first floor in the Neoclassical style and the second to fourth floor featuring spacious private areas as comfortable bedrooms that are exposed to sunlight with excellent air circulation. In addition, a study room located in the upper interlayer perfects the entire housing design. The house is equipped with complete functionality and thoughtful details. Unlike the traditional townhouse layout, the house has an artistic entry hallway, uses designer screen shades for the sofa area to create a sense of intimacy that intercepts any gaze from looking out of the window. The French-style living room on the left side of the public area uses hard panels and slim, proportional lines of the display layers along with elevated ceilings all adds a sense of spaciousness. The use of elegant-white and cream coloring also creates a soft touch of romantic European style on the textured furniture displayed. An exquisite aluminum-framed glass door separates the living room from the cooking fumes of the dining area, while maintaining rays of light and extension of the visual axis. The main wood wall has colorful abstract murals, the room is decorated with fine chandeliers and a simple long table to create a warm feeling and colorful atmosphere. The public space area adopts many materials and colors to set the design apart from other rooms, yet, coherent in style and filled with noble qualities of Neoclassicism. The cozy and simple design of the private areas on the second and third floor incorporates many elements. All three bedrooms have their own design style.

Oct 07, 2019 / 得獎紀錄

『精誠二十街』案 榮獲國際空間設計大獎IDEA-TOPS艾特獎 最佳酒店設計入圍
『精誠二十街』案 榮獲國際空間設計大獎IDEA-TOPS艾特獎 最佳酒店設計入圍

共享自主 基地坐落於台灣中部台中市區精誠商圈,為都區市中心,生活機能充滿著流行節奏與便捷性,當地早期於戰事時期曾為異國人士聚集之地,所以散漫著些許多采異風文化與舊式建築。原基地建物是有三十年歷史的老屋,業主聘請設計師將之改造成六間深具現代風格與商務特色的簡約套房,也因看中商圈環境裡的便利性,考量在地建全的生活機能,在經營租屋或民宿等可帶來立基,於是有了此座能在共享中各自獨立的雅宅。 在講究生活細節的律動層面上,優質的生活氛圍帶來美好的心情。人與人的互動不在於長時間,而在於如何打造美好空間以供產生適合容納與圓滿事件等需求。在大共享與小自主的空間比例下,各自的私領域空間將被劃分的更具生活機能與功能導向,獨立房型的目的需有完全的隱私與便利,空間的隔段需求則將被更為放大,有限的空間層次也將被更為細分。 六房六樣貌,設計鋪陳主要是依循各房空間能提供的自然光透,與利用空間中上下延伸的範圍,作為放大舒適氛圍的巧妙鋪陳。宿舍房型主訴求為放鬆休憩,裝置運用與色度表現多以沉靜優雅的簡約風格,展現出帶著度假氛圍的微型居家感。空間能創造出舒適怡人如微風拂面過的舒爽氛圍,是懂得生活的人所追求的連綿恆久幸福。

Oct 07, 2019 / 得獎紀錄

『國家一號院』案 榮獲國際空間設計大獎IDEA-TOPS艾特獎 最佳公寓設計入圍
『國家一號院』案 榮獲國際空間設計大獎IDEA-TOPS艾特獎 最佳公寓設計入圍

富麗華居 以古典為名 俐落的現代簡約,劃出屬於當代富麗雕琢的古典華居。在空間動線景致與生活行徑間,以低調淺酌的華麗鋪陳,在充滿古典語彙的線條中,有多様的裝飾性紋理,刻劃在細節處。如櫃體白色基調裡,或地面大片對花石紋裡,或在亮澤的壁紙線條中,盈盈滿滿的散漫著。彩度於地面以灰調為基底,壁面與家具間配搭著大量的米色暖調為輔搭,在上輕下重間有著穩定的協調感。 質材呈現多相貌,在一室的暖調古典中,穩定的樹立些許現代黑框線條。書房區域的玻璃帷幕框體,與客廳落地玻璃窗框相互呼應,為古典浪漫中劃分出些許的理性線條。客廳與書房間以通透視覺感受打造雙區域的共融性,但在隔音與空間劃分上能有互不被干擾的特質,以實用見長。 電視牆面的千層紋理木紋石,配搭著地面上雲紋拋光面石材,玄關處菱格灰鏡與雙廳間的水晶吊燈,皆為晶亮且通透的反射性亮質地,在互為映射間更顯得空間的亮澤華麗感。 公領域空間打造通透大場域,使空間動線有流暢性。另又於雙廳間安置結合半穿透感與裝飾雕花拉門隔屏彈性界分出開放與隱私空間。而私領域空間中延續一致性的低奢華古典氛圍,以繃布與壁紙等軟材來貼近絢麗且放鬆的休憩質感。主臥室睡臥區與更衣間的分界亦延續公領域安置了同質透感裝飾拉門,使整體空間作品多有一致性的視覺連貫巧思。

Oct 07, 2019 / 得獎紀錄